Det mest frustrerende ved kløe…

....er, at du ikke ved, hvorfor det klør, eller hvornår det forsvinder.

AFSLØRING: Her får du en stor del af årsagen til, hvorfor jeg har dedikeret mit dyrlægeliv til at hjælpe hunde og katte af med deres kløe.

 Under dyrlægestudiet blev jeg nemlig selv ramt af en sjælden form for nældefeber. En aften hævede jeg pludseligt  op og begyndte at kløe som en sindssyg. Det så ikke kønt ud, og jeg skulle selvfølgelig mødes med min nye kærestes forældre (som jeg ikke havde mødt før) og ja, selvfølgelig var det også op til en weekend.

Det startede om eftermiddagen.  Kløen var intens. Jeg kunne ikke lade være med at kløe. Efter et par timer var jeg grædefærdig. Til dels fordi smerten, efter jeg havde kløet, gjorde at tårerne trillede ned ad mine kinder. Og til dels fordi jeg var så frustreret.

Ved midnat måtte jeg ringe til vagtlægen, som kom ud akut til mig i mit lille kollegieværelse. Han undersøgte mig og jeg fik de velsignede - eller forbandede alt efter hvem man taler til - binyrebarkhormoner, prednisolon. Sikken lettelse! 

Udslettet var langt fra forsvundet, men jeg siger dig… Hvis jeg ikke havde fået dem, så tror jeg ikke at jeg ville have været her idag. Kløen gør dig sindssyg! Du ved at du burde lade være med at kløe. Men du KAN IKKE. Det gør ondt. Det er irriterende. Konstant. Du bliver irritabel og gider ingenting. 

Jeg var igennem mange prøver, teorier, m.m. men lægerne fandt desværre aldrig ud af hvad det var. 

Til gengæld blev jeg efter denne episode for alvor interesseret i dermatologi hos dyr; læren om huden.

Idag har jeg har den dybeste respekt for de patienter og klienter, som søger min hjælp. Fordi jeg har selv været i samme situation. Og derfor findes der heller ikke noget bedre, end når en klient ringer tilbage og fortæller, at Fido har fået det SÅÅÅ meget bedre og næsten ikke klør mere,

For jer som ikke har prøvet at have kløe før… Pris jer lykkelige! 

Prøv at tænke over, hvor irriteret du kan blive på et lille myggestik, og prøv så at forestille dig, hvor irriteret  din hund eller kat bliver, når hele huden kløer!

Mange dyr taber pels på grund af kløen. De laver ofte også små sår på sig selv, som kan blive betændte og skabe endnu større problemer.

Kløen kan påvirke psyken og give ændret adfærd. Dyret kan blive aggressivt. Det kan blive deprimeret. Det kan også blive sky og gemme sig. Alt sammen  på grund kløen.

Det er derfor vigtigt at opsøge hjælp, når det er slemt.

  1. Få professionel hjælp til at finde grundårsagen! 
  2. Start behandling (den rigtige...)
  3. Få hjælp til at lægge en plan, så du undgår kløe i fremtiden

Kløen kan for eks. være på grund af parasitter, foderallergi, bakterier, virus eller autoimmune sygdomme, og så videre.

Så har du en kat, som har små sår eller en hund som kløer konstant? Gør noget ved det.
Ring eller skriv til mig. Jeg vil gerne hjælpe dig at lære dig at leve med kløe/ allergi. 

Skal jeg hjælpe dig?

Hvis du har et dyr med allergi eller anden hudlidelse, eller hvis du er dyrlæge, som vil henvise en patient, er du velkommen til at kontakte mig.